“Na veelvuldig zwaar en diep trainen kreeg ik veel last van mijn heupen. Ik probeerde van alles om de pijn en irritatie tegen te gaan. Van foamrollen, dry-needling tot en met het rollen met een balletje, niets werkte. In het ziekenhuis bleek dat ik hip impingement heb. Dit is een heupafwijking: mijn heupkop staat niet recht in mijn heupkom. Daardoor is er jarenlang bot op bot gekomen met botverkalking in de hals van de heupkop als gevolg. Ook ontstond er in de omliggende spierregio’s veel spierspanning, waardoor ik rug- en knieproblemen kreeg. Door het beoefenen van Yogabilty ben ik mij bewuster van mijn lichaam en geest geworden. Mijn mindset is veranderd. Concreet houdt dit in dat ik moet luisteren naar mijn lichaam. Ik kan simpelweg niet alle poses aannemen of oefeningen doen. Ik kan nu accepteren dat ik die beperking heb en zoek niet constant de eindstand op. Hierdoor heb ik geen pijn meer, maar ben ik toch mobieler en flexibeler geworden.”

Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?