Deel opbrengst ’Functional Yoga: fysiek en mentaal fit’ naar surftherapie voor PTSS’ers.

Nederlandse militair doneert deel opbrengst van zijn boek aan PTSS-stichting

Van elk verkocht boek ‘Functional Yoga: fysiek en mentaal fit’ gaat een gedeelte naar Stichting Surfivor. Surfivor is een organisatie die surftherapie biedt aan mensen met een Post-traumatische Stress Stoornis (PTSS). Sebastiaan – militair, yoga-instructeur én auteur van het betreffende boek – ontmoette Ben (oprichter van de stichting) tijdens een van zijn yogaworkshops door het land. Wat bleek? Ben is een oud-klasgenoot. Sebastiaan: ‘We hadden elkaar minstens 25 jaar niet gezien. We raakten aan de praat. Al snel werd ik gegrepen door Bens levensverhaal. Door zijn baan bij de politie liep mijn oude schoolmaatje namelijk PTSS op. Een onderwerp dat ook leeft onder militairen. En mij aan het hart gaat.’

Met surftherapie angsten loslaten

PTSS is een lang aanhoudende, hevige stressreactie op een traumatische gebeurtenis.  De aandoening heeft veel impact op het leven van degene die er aan lijdt, maar ook op zijn omgeving. PTSS kan leiden tot depressies, paniekaanvallen en zelfs zelfdoding. Onder personeel van defensie, politie, brandweer en ambulancediensten is PTSS een veelvoorkomend probleem. Met hulp van zijn omgeving richtte Ben vorig jaar een stichting op voor lotgenoten: Surfivor. Surftherapie kan er namelijk voor zorgen dat angsten worden losgelaten en mensen weer kunnen genieten.

Doel: verbeteren mentale gezondheid

Surfivor en het boek ‘Functional Yoga: fysiek en mentaal fit’ hebben één ding gemeen: het verbeteren van de mentale gezondheid van mensen. Sebastiaan legt uit: ‘Het positieve effect van yoga is al eeuwen bekend in India, de bakermat van yoga. De laatste jaren worden de gezondheidsvoordelen ervan ook steeds meer in het westen onderkend. In een yogahouding kun je sensaties als stress, verzuring en onrust ervaren. Met de juiste begeleiding leer je negatieve gevoelens echter los te laten. Met bepaalde ademhalingstechnieken kun je jezelf bovendien door stressvolle situaties heen ademen’, aldus de militair én yoga-instructeur. Met het boek ‘Functional Yoga: fysiek en mentaal fit’ wil Sebastiaan het stoffige imago van yoga wegpoetsen en meer mensen laten kennismaken met de voordelen van yoga.

Functional Yoga: fysiek en mentaal fit

‘Functional Yoga: fysiek en mentaal fit’ is vanaf 17 januari 2020 verkrijgbaar bij de boekhandel. Het boek bevat ruim 190 ademhalingsoefeningen, houdingen, oefeningen en variaties. Het boek is onder meer verkrijgbaar bij Bol.com.

Misschien ook interessant:

Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?