Word fysiek en mentaal fit met het yogaboek ‘Functional Yoga: fysiek en mentaal fit’. Ontdek bijna 190 oefeningen, poses en variaties. Het boek is hét standaardwerk voor iedereen die met behulp van yoga fysiek en mentaal fit wil worden. Beginners en gevorderden. ‘Functional Yoga: fysiek en mentaal fit’ is in Nederland en België verkrijgbaar via onder meer Bol.com, deSlegte.nl en Blokker.nl.

In het boek staan ademhalings-, balans-, krachtoefeningen, houdingen en variaties daarop. Maar ook tips en tricks die de lichaamshouding, mobiliteit en flexibiliteit verbeteren, evenals interessante achtergrondverhalen.

Fysiek en mentaal fitter met boek over yoga

Het boek over yoga is het logische gevolg van het pad dat Sebastiaan en Evelien afgelopen jaren hebben bewandeld. In die jaren deden zij bijzondere ervaringen op. Een reis naar India bijvoorbeeld. De bakermat van yoga. Hier maakten zij kennis met de klassieke yogafilosofie. En brachten weken door in een traditionele yogaschool. Terug in Nederland maakten zij de vertaalslag naar een modern, functioneel yogaconcept: Yogability.

Ontdek wat yoga voor jou kan betekenen

In het yogaboek deelt het yogakoppel graag hun persoonlijke inzichten van de afgelopen jaren met jou. Het boek is geschreven vanuit hun eigen ervaringen met yoga. Maar ook hun ervaringen in combinatie met beweging. Beiden hebben namelijk sporten beoefend, zoals Crossfit. Naast hun eigen verhaal lichten Sebastiaan en Evelien ook graag de basiselementen uit de traditionele yoga toe in het boek. Ontdek zelf wat functional yoga voor jóu kan betekenen!

Praktisch yogaboek met duidelijke stappen

Functional yoga wordt als minder zweverig ervaren dan bijvoorbeeld hatha of ashtanga yoga. Zo spreken auteurs Sebastiaan en Evelien niet van chakra’s en energiebanen. Voor veel mensen een ver-van-hun-bed-show. Maar geven zij duidelijke aanwijzingen wat een houding of oefening met bepaalde spieren en het ademhalings- of zenuwstelsel doet. Waar traditionele yoga zich toespitst op het lengte maken van een spier (flexibiliteit), gaat het boek functional yoga ook over stabiliteit, mobiliteit en bewegingspatronen. Dit is van belang om dagelijkse activiteiten te kunnen ondernemen, maar ook tijdens sport.

Een deel van de boekopbrengst wordt gedoneerd aan Surfivor. Een stichting die surftherapie biedt voor mensen met PTSS.

Bestel jouw boek over yoga

Kortom, of je nu op zoek bent naar een yin yoga-boek, een hatha-boek of een boek gerelateerd aan yoga of fitness, het naslagwerk is iets voor jou. Het boek wordt uitgegeven door Nederhoed Tekst & Communicatie. Ook kun je het bestellen op onze site.

Specificaties yogaboek:
Taal: Nederlands
Soort: Hardcover
ISBN: 9789090324487
Druk: 1, januari 2020
Aantal pagina’s: 208 pagina’s

Lees ook:

Minister Bijleveld neemt yogaboek in ontvangst

Minister Bijleveld neemt door militair geschreven yogaboek in ontvangst Afgelopen maand bracht militair en veteraan Sebastiaan samen met zijn vrouw een boek uit over yoga. Onlangs overhandigde hij een exemplaar aan Minister van Defensie Ank Bijleveld. De minister wijdde er een bericht aan op Twitter. Yoga wordt breed gedragen binnen Defensie. Op vrijwel alle Nederlandse…

Continue reading

Deel boekopbrengst naar PTSS-stichting

Deel opbrengst ’Functional Yoga: fysiek en mentaal fit’ naar surftherapie voor PTSS’ers. Nederlandse militair doneert deel opbrengst van zijn boek aan PTSS-stichting Van elk verkocht boek ‘Functional Yoga: fysiek en mentaal fit’ gaat een gedeelte naar Stichting Surfivor. Surfivor is een organisatie die surftherapie biedt aan mensen met een Post-traumatische Stress Stoornis (PTSS). Sebastiaan –…

Continue reading

Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?