Ingrediënten:
400 gram fijngehakte wortelen (dep goed droog met keukenpapier)
4-5 eieren
2 eetlepels honing
8-10 fijngehakte dadels
2 el vloeibare roomboter (of kokosolie)
60 gram havermeel
Gehakte walnoten
100 gram volkoren boekweitmeel
Bakpoeder (of wijsteenbakpoeder)
4 -5 tl speculaaskruiden
handje rozijnen
scheutje limoensap (2-3 tl)
taartvorm 24 cm of cakeblik

Bereiding wortel-dadeltaart

Zorg dat de oven voorverwarmd is op 150 graden. Meng de ingrediënten tot een glad beslag. Vul een taart- of cakevorm met het beslag. Strooi de gehakte walnoten erover als topping. Bak de taart in ca. 70-80 minuten gaar, afhankelijk van het soort oven. Tegen het einde even met een satéprikker erin prikken. Is de prikker schoon en droog? Haal de taart dan uit de oven en laat ‘m afkoelen.

Categories:

Tags:

Comments are closed