Ontdek de menselijke anatomie: boekentips

Of je nu fitnessinstructeur bent, yogadocent of fysiotherapeut, of nog studeert, lezen moedigt levenslang leren aan. Er worden immers nog altijd ontdekkingen op het vlak van anatomie en fysiologie gedaan. Boeken over de menselijke anatomie helpen je om kennis op te doen. Want welke spier maakt een bepaalde beweging? In welke bewegingsvlakken kun je bewegingen maken? En wat zijn de Latijnse benamingen van lichaamsdelen? Dit zijn de 7 beste anatomieboeken die niet in jouw boekenkast mogen ontbreken.

Wat is anatomische kennis?

Anatomieboeken nodigen je uit om kritisch na te denken en opgedane informatie te evalueren. Kennis van anatomie geeft jou inzicht in de bouw van het menselijk lichaam. Elk gedeelte van ons lichaam heeft een anatomische naam. Dit is meestal een Latijnse naam, maar ook gebruiken we Nederlandse benamingen en hanteren we soms een Engelse naam. Een bekend voorbeeld zijn: hamstrings.

Hoe leer je snel anatomie?

Anatomie is een fascinerend onderwerp dat zowel studenten als professionals intrigeert. Of je nu een medische student bent die dieper in de anatomie duikt of gewoon geïnteresseerd bent in hoe het menselijk lichaam functioneert. Dit zijn de 7 anatomieboeken die je kunt overwegen om snel meer over de menselijke anatomie te leren.

1.

Anatomie van het bewegingsapparaat in beeld
Een absolute topper als je wilt weten welke spieren het menselijk lichaam zoal heeft. Maar ook welke bewegingen de spieren kunnen maken. Het anatomieboek is handzaam en voorzien van handige overzichtelijke afbeeldingen.

2.

Anatomie van yoga
Een geweldig boek voor iedereen die wil weten welke spieren je gebruikt in een bepaalde houding. Maar dat niet alleen, want ook de bloedsomloop, spijsvertering en het zenuwstelsel komen aan bod.

3.

Het anatomieboekje
Snel anatomie leren voor tentamens of examens? Met dit compacte anatomieboek bereid je je voor. Handig als je goed wilt voorbereiden op de praktijk.

4.

Prometheus anatomische atlas 1
Een absoluut meesterwerk is de Anatomische atlas van Prometheus. Niet voor niets behoort dit boek tot de standaardboeken van fysiotherapeuten en verpleegkundigen. Voor iedereen die ook achtergrondinformatie over ziektebeelden en medische klachten wilt.

5.

Tot op het bot
Van basisbegrippen tot vaktermen, in dit boek over anatomie en fysiologie komt alles aan bod. Helder uitgelegd en rijkelijk geïllustreerd. Bovendien krijg je ook online kennisclips en oefeningen bij het boek.

6.

Het menselijk lichaam voor Dummies
Een toegankelijk naslagwerk voor iedereen met belangstelling voor het menselijk lichaam. Van fitnessdocent tot yoga-instructeur of sportleraar. In het boek vind je uitleg over cellen, weefsels, organen en meer.

7.

Anatomie van het menselijk lichaam
Een 3-talig boek dat alle facetten rondom de menselijke anatomie onthult. Denk aan informatie over en afbeeldingen van botten, spieren, de huid, de bloedsomloop, het ademhalingsstelsel, spijsverteringsstelsel en meer.

YOGABILITY TRAINER WORDEN?

Meld je aan voor de nieuwsbrief:

This is a success preview text.

This is a error preview text.