Ank Bijleveld neemt yogaboek in ontvangst

Minister Bijleveld neemt door militair geschreven yogaboek in ontvangst

Afgelopen maand bracht militair en veteraan Sebastiaan samen met zijn vrouw een boek uit over yoga. Onlangs overhandigde hij een exemplaar aan Minister van Defensie Ank Bijleveld. De minister wijdde er een bericht aan op Twitter.

Yoga wordt breed gedragen binnen Defensie. Op vrijwel alle Nederlandse kazernes worden yogalessen aangeboden. Auteur Sebastiaan is niet alleen militair, ook geeft hij yogales. Op persoonlijke titel bracht hij het boek ‘Functional Yoga: fysiek en mentaal fit’ uit. Een deel van de boekopbrengst gaat naar Stg. Surfvivor. Een organisatie die surftherapie aanbiedt aan mensen met PTSS, een onderwerp dat leeft binnen Defensie.

Yoga is voor iedereen

Met het boek willen Evelien en Sebastiaan ook anderen laten kennismaken met de voordelen van yoga. ‘Yoga helpt je niet alleen een goede lichaamshouding aan te nemen. Oefeningen en houdingen zorgen er ook voor dat je sterker, flexibeler en evenwichtiger wordt. Fysiek én mentaal. Ook de ademhaling verbetert. Hierdoor kan stress afnemen en kunnen sportieve prestaties toenemen. Het is vaak de angst voor het onbekende en het stoffige imago waardoor mensen besluiten om yoga links te laten liggen. Met dit boek laten we echter zien dat yoga voor iedereen is.’ 

Militair op de yogamat

Maar hoe komt een militair op de yogamat? Sebastiaan: ‘Oud zeer uit mijn jeugd, een uitzending, onderbezetting op het werk. Allemaal kleine zandhoopjes die bij elkaar een grote berg vormden met een burn-out tot gevolg. Boeken over mindset, therapie en mindfulness hielpen me allemaal een beetje verder, maar yoga nog het meest. Ik, die stoere gast die aan CrossFit doet, op een yogamatje…’ Sebastiaans vrouw Evelien liet hem kennismaken met yoga.

Praktische oefeningen

Het boek ‘Functional Yoga: fysiek en mentaal fit’ is het gevolg van het pad dat Evelien (schrijfster) en Sebastiaan de afgelopen jaren volgden. Zo reisde het koppel naar India. Hier verbleven zij enige tijd in een traditionele yogaschool. Terug in Nederland maakten zij de vertaalslag naar het functionele yogaconcept Yogability. Traditionele yoga omgezet in praktische oefeningen. Het ISBN van ‘Functional Yoga: fysiek en mentaal fit’ betreft 9789090324487. Het yogaboek is verkrijgbaar bij Bol.com.

YOGABILITY TRAINER WORDEN?

Meld je aan voor de nieuwsbrief:

This is a success preview text.

This is a error preview text.