Mobiliteitstrainer en functional yoga-instructeur inéén!

Mobiliteitstrainer én functional yogadocent: dat ben je Yogability-instructeur.  Tijdens de no-nonse opleiding tot professionele instructeur doe je kennis op van zowel de traditionele yogafilosofie, houdingen en ademhalingstechnieken als mindset en mobiliteitstraining. Oftewel: je combineert het beste van 2 werelden. Ook wordt ingezoomd op programmering, het afnemen van een mobility- en flexibility-assessments, instrueren, alignment, integriteit en meer.

Yogability is samengesteld uit de woorden yoga, mobility en abilities. Veel traditionele yogasoorten, zoals Hatha, Ashtanga en Yin, zijn gericht op flexibiliteit. Dit terwijl mobiliteit en stabiliteit ook essentieel zijn als het om beweging gaat. Zo is mobiliteit de mogelijkheid om een ​​ledemaat door het (volledige) bewegingsbereik, ook wel Range of Motion (ROM) genoemd, te bewegen.

Als mobiliteitstrainer, geïntegreerd in het vak van Yogability-instructeur, kun je cliënten beter begeleiden bij het maken van gecontroleerde bewegingen door het gehele functionele bewegingsbereik. Hierdoor kan disbalans, en dus ook het risico op blessures, worden verminderd. Als Yogability-instructeur maak je soms gebruik van hulpmiddelen bij de flexibiliteits- of mobiliteitstraining. Denk aan medballs, pvc-pijpen of elastieken. Als Yogability-instructeur reikt je kennis verder dan mobilitytraining alleen. Tijdens de professionele instucteursopleiding leer je meer over het brein, je ademhaling en mindset.

Meer weten over Yogability Level 1? Of je inschrijven voor een van onze andere (online) opleidingen? Ga naar onze Academy.

Meer over mobilitytraining

Wat is het verschil tussen mobiliteit en flexibiliteit? Hoe kun je je mobiliteit verbeteren door te bewegen in plaats van foamrollen? Wat is het verschil tussen mobilitytraining en mobiliseren? Deze en andere vragen worden beantwoord in onze blogs.

Spagaat voor beginners Kun je de spagaat leren […]
Invloed van voeding en supplementen op het zenuwstelsel […]
Waarom volwassenen meer zouden moeten spelen: neuroplasticiteit Hoe […]
Zere polsen te bestrijden en voorkomen tips Van […]
Train in drie bewegingsvlakken, voorkom blessures Lunges, squats, […]
Wat is een kang squat? Een kang squat […]