Boek jouw yogareis

Dicht bij huis kennismaken met de voordelen van yoga? Of liever uit je comfortzone, op een sprookjesachtige locatie? Geef jezelf een retreat in Spanje of Portugal cadeau. Laat je verwennen en geniet van yoga en de lekkerste lokale gerechten. Ontmoet gelijkgestemden en neem deel aan life-changing workshops.

retreat: Nieuwe inzichten

Yogability organiseert retreats in binnen- en buitenland. In Spanje en Portugal bijvoorbeeld. Maar wat is een retreat? Een retreat betekent niets anders dan ‘terugtrekken’. In Nederland wordt een retreat ook wel eens ‘retraite’ genoemd. Tijdens een retreat of retraite krijg je nieuwe inzichten, raak je geïnspireerd en er ontstaat fysieke en geestelijke ruimte. Door je terug te trekken aan de hectiek van alledag creëer je bovendien meer overzicht. Bij Yogability word je liefdevol ontvangen. Onze programma’s zijn tot in de puntjes verzorgd.

de balans opmaken

Wist je dat militairen eeuwen geleden ook al in retraite gingen? Nadat ze een nederlaag te verwerken hadden, trokken zij zich terug. Ze maakten zich mentaal en fysiek op voor een nieuwe strijd. Tegenwoordig staat een retreat voor een periode waarin je je afzondert om je gedachten te ordenen. Weg uit je normale omgeving, zonder afleiding. Je ontspant en staat even stil: iets waar we in de huidige tijdsgeest vaak maar weinig aan toekomen. Juist díe ontspanning zorgt voor mentale en fysieke balans.

Retreats voor wie toe is aan rust of lekker wil ontspannen. Bijvoorbeeld als je:

een cadeau aan jezelf wilt geven
meer wilt weten over yoga, mindfulness, meditatie of vitaliteit
stressklachten of onrust ervaart
nieuwe (levens)doelen wilt opstellen
beter wilt ademen of bewegen
slecht slaapt of moe bent
tegen een burn-out zit of er net uit komt

Tijdens een retreat ontmoet je andere, gelijkgestemde mensen. Iedereen heeft zijn of haar eigen verhaal. Voel je tot niets verplicht. Je mag aan alle activiteiten deelnemen, maar het hoeft niet. Voor al onze retreats geldt: er is ruimte voor persoonlijke aandacht. Yogability organiseert retreats speciaal voor vrouwen, alleen voor mannen en gemixte retreats.

PROGRAMMA RETREAT

Een retreat betekent het maken van ‘een pas op de plaats’. Jij zoekt de balans tussen lichaam en geest, Yogability biedt hiertoe de tools . Met ontspanning, rust in je hoofd en ruimte om na te denken, zal jij je gedachten kunnen ordenen. Wat een retreat precies is? Dagelijks starten we de dag met ademhalingstechnieken. Ook hebben we 1 à 2 Yogability-sessies op het programma: Accessory Work en Recovery.

Vervolg retreat

Ook gaan we tijdens de retraite aan de slag met meditatie-technieken. En doen we mindfulnessoefeningen. Optioneel organiseren we activiteiten, zoals hikes, wandelingen, boottochten, bootcamps of canyoning. Soms doen we dit met hulp van derden, afhankelijk van het lokale aanbod.

Retreat en Coaching

Verder kun je tijdens de retreat een coachingstraject volgen, waarbij je reflecteert, inzichten krijgt en aan de slag gaat met levensdoelen. Samen met de coaches stel je jouw lifebook samen.

Let op: tijdens de retreat is geen enkele activiteit verplicht. De Yogability-retreats zijn ook géén stilte-retreats.

Testimonials retreat

Dit is wat onze deelnemers over onze retraites zeggen:

Ik vond het een luxe om een week voor mezelf te hebben.

Carlijn

Een heerlijk ontspannen retraite met heel fijne mensen op een fantastische plek.

Deborah

Een heel gave en leerzame ervaring.

Anoniem

4 redenen om aan een retreat deel te nemen

Op zoek naar een wandel- of yogaretreat? Dit zijn de redenen om aan een Yogability-retreat deel te nemen.

1. Ontspanning

Jij wilt jezelf opladen en ontspannen in een mooie omgeving.

2. Beter leven

Jij wilt in het moment zijn en meer uit het leven halen.

3. kennis opdoen

Jij wilt ontdekken wat Yogability voor jou kan betekenen.

4. nieuwe doelen

Jij wilt vastgeroeste patronen doorbreken en doelen stellen.

Wandel- en yogaretreat op het portugese eiland madeira

Dompel jezelf 6 dagen lang onder in Yogability, zon, zee, lekker eten en meer

Blijf op de hoogte

This is a success preview text.

This is a error preview text.