Yoga- en wandelvakantie Madeira

Met een retreat op Madeira geef je jezelf de mogelijkheid om stil te staan, de balans op te maken en écht even tijd voor jezelf te hebben. Dompel jezelf 6 dagen lang onder in yoga, natuur, zon en zee in een prachtige villa op het schitterende Portugese bloemeneiland Madeira. Geniet van lekker eten en doe energie op!

Yoga Retreat Portugal

Waarom een yoga retreat iets voor je is:

Wanneer je ‘s ochtends op je yogamatje staat, adem je de frisse zeelucht in en uit. Terwijl je je ogen opent, kijk je naar de opkomende zon. Een fijn begin van jouw eerste dag tijdens de Yogability retreat in Portugal. En het mooie is, er gaan nog veel meer van deze dagen komen…

Yoga-retraite Madeira

Madeira is een eiland waar je zowel de natuur als jezelf kunt ontdekken. Geniet van de zuivere lucht en het warme zeeklimaat. Want het hele jaar door heerst er op het eiland een aangenaam klimaat van rond de 20 graden Celsius. Meestal schijnt de zon en af en toe valt er plaatselijk een verfrissende regenbui. Tijdens deze yoga-retraite op Madeira staan er dagelijks 1 tot 2 yogasessies op het programma. En zolang het weer het toelaat, doen we deze gewoon buiten.

Yogavakantie aan zee

Wist je dat het Portugese eiland Madeira al eeuwenlang bekend staat om haar heilzame krachten? Niet voor niets verbleef keizerin Sisi er ruim anderhalve eeuw geleden om aan te sterken na een depressie. Ook was Madeira in het verleden een populaire reisbestemming voor mensen met luchtwegproblemen. Tegenwoordig vinden steeds meer mensen die gezondheidsbewust zijn of stress ervaren hun weg op het eiland. Dit alles maakt het Portugese eiland de ideale reisbestemming voor een wandel- of yogavakantie aan zee. Onze onwijs mooie locatie bevindt zich op een een half uur tot uur wandelen van de zee, nabij de bossen. Je voelt je er direct thuis. Lees gerust een boek aan de rand van het zwembad of maak een wandeling. Niets moet en alles mag.

tijdens De retraite

Deze retraite is er voor mensen die van lekker eten houden, maar ook begrijpen dat hun lichaam hun tempel is. Elke dag serveren we een heerlijk, gezond menu. We gebruiken gedurende deze retreat op Madeira zo veel mogelijk lokale, duurzame producten. Madeira biedt hier namelijk een schat aan. In het koelere en ruigere noorden is er veel groenten- en fruitteelt. In het zuiden domineren de bananen en Madeira-druiven het landschap. Voor wie wil staat er een welkomstglaasje Madeira-wijn klaar, gemaakt van deze overheerlijke druiven.

Wandelvakantie Madeira

Wandelen op Madeira is een populaire bezigheid. Het Portugese eiland is het enige stukje tropisch regenwoud in Europa. Met haar steile hellingen en bijzondere flora zorgt het eiland voor buitengewoon betoverende vergezichten. Dankzij het milde klimaat is Madeira bij uitstek geschikt als wandelvakantie. Tijdens de retreat kun je naast yoga dan ook deelnemen aan mindful wandeltochten langs levada’s. Dit zijn verkoelende waterlopen van maximaal enkele kilometers. We verkennen samen te voet het eiland. En weet je wat, je hoeft hier niets extra’s voor te betalen. Bij Yogability zijn alle yoga-, mindful-, meditatiesessies, workshops, bijvoorbeeld over ademhalingstechnieken, en het maken van een lifebook all-in.

Yogaretraite aan zee

We verblijven tijdens deze yoga retraite op een exclusieve locatie in het zonnige zuiden van Madeira. De luxe villa beschikt over 5 slaapkamers die voorzien zijn van een (gedeelde) badkamer. Ook heeft de villa een buitenzwembad. Naast yoga heb je tijdens deze retreat voldoende eigen vrije tijd: geniet van jouw you time. We hebben 3 typen luxe kamers, zodat iedereen een fijn plekje heeft. Er zijn gedeelde kamers, maar ook kamers die jij met een partner of vriend of vriendin kunt delen. Aan jou de keuze!

Yoga retraite programma

6 dagen inspiratie, yoga en vooral: genieten. Dit kun je globaal verwachten:

Dag 1:
10.00 uur – Aankomst
1.30 uur – Openingsceremonie
13.00 uur – Lunch
14.00 uur – Workshop Adem
6.00 uur – Yogability Accessory Work 
19.00 uur – Diner
20.00 uur – Meditatie
22.00 uur – Good night

Dag 2:
07.30 uur – Ademhalingstechnieken
08.00 uur – Ontbijt
9.30 uur – Yogability Recovery
11.00 uur – Coachingssessies
13.00 uur – Lunch
14.00 uur – Levadawandeling
17.00 uur – You time
19.00 uur – Diner
20.00 uur – Yogability Accessory Work
22.00 uur – Good night

Dag 3:
07.30 uur – Ademhalingstechnieken
08.00 uur – Ontbijt
09.00 uur – Optioneel Bergwandeling
10.00 uur – Yogability Accessory Work 
13.00 uur – Lunch of picknick
14.00 uur – You time
19.00 uur – Diner
20.00 uur – Yoga Nidra
22.00 uur – Good night

Dag 4:
07.30 uur – Ademhalingstechnieken
08.00 uur – Ontbijt
09.00 uur – Yoga in de natuur (aan noordzijde eiland, aan zee of in bossen)
13.00 uur – Lunch
14.00 uur – You time
17.00 uur – Coachingssessies
19.00 uur – Diner
20.00 uur – Meditatie
22.00 uur – Good night

Dag 5:
(optioneel deze dag:
canyoning of dolfijnen spotten)
07.30 uur – Ademhalingstechnieken
08.00 uur – Ontbijt
09.00 uur – Yogability Accessory Work
13.00 uur – Lunch
14.00 uur – You time
19.00 uur – Diner
20.00 uur – Yogability Recovery
22.00 uur – Good night

Dag 6:
07.30 uur – Ademhalingstechnieken
08.00 uur – Ontbijt
09.00 uur – Yogability Recovery
10.00 uur – Afscheidsceremonie
12.30 uur – Lunch (evt. externe locatie)
16.00 uur – vertrek

Op dit moment hebben we geen retreats gepland. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

This is a success preview text.

This is a error preview text.

Wat is inbegrepen:

Dagelijks Yogability
In totaal zijn er ca. 7-9 lessen
Elke dag mindfulness en/of meditatie
Coachingssessies
Dagelijks ademhalingsoefeningen
Workshops persoonlijke groei
Onbeperkt water, thee en heerlijk lokaal fruit
3 smaakvolle maaltijden per dag
Levada- en/of natuurwandelingen
Tussendoor doen we oefeningen
Luxe accommodatie, incl. zwembad

You time
: tijd voor jezelf, naar eigen wens in te vullen. Bijvoorbeeld wandeling, zwemmen, etc.
Coaching bij je persoonlijke groeiproces.
Aan de slag met je eigen lifebook


De Madeira-retraite is geen stilte-retraite.

Exclusief:

1. Vliegticket Madeira
2. Reisverzekeringen
3. Airport pick-up/drop-off (via ons te regelen)

Optioneel:

Dolfijnen en walvissen spotten per boot
Bergwandeling Pico Ruivo – Pico Areiro Canyoning (wandelen, klimmen en abseilen door de loop van een riviertje)
Massages

Let op:
Optionele activiteiten worden geregeld via derden en zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid. Aan de optionele activiteiten kunnen kosten, taxikosten en voorwaarden verbonden zijn. Activiteiten kun je zelf regelen, maar ook met onze hulp. Vraag naar de mogelijkheden.

Vluchten Madeira retraite

Op dinsdag en donderdag vliegt Transavia vanaf Amsterdam naar Funchal, de hoofdstad van Madeira. De kosten voor een vliegticket zijn in februari naar schatting € 100 tot € 200 p.p. voor een retour. De Madeira retreat start op donderdag. De vlucht naar Funchal staat in de ochtend gepland. Op dinsdag vertrekt het vliegtuig aan het begin van de avond. Dat betekent dat jij maar liefst 6 dagen van deze retraite kunt genieten. TAP Air, een Portugese vliegtuigmaatschappij, vliegt ook dagelijks (met tussenstop) naar Madeira.

Meer informatie:

De yoga-wandelretraite op het Portugese eiland Madeira wordt verzorgd door Evelien en Sebastiaan. Maak uitgebreider kennis met hen. Wil je meer informatie? Of op de hoogte blijven van de eerstvolgende retreat? Vul onderstaand formulier in. Let op: sommige werkgevers vergoeden retreats bij burn-outs of ziekteverzuim door stress op het werk. Laat je door je werkgever informeren. Heb je een bedrijf? Dan kun je de factuur mogelijk ook op jouw bedrijf zetten.

Boek: Functional Yoga:
fysiek & mentaal fit

Wil jij je fitter voelen, zowel mentaal als fysiek? Ontdek hoe je door yoga functioneel in te zetten meer uit je dagelijkse activiteiten haalt. En tegelijkertijd mobieler en flexibeler wordt. Bestel het ‘Functional Yoga: fysiek en mentaal fit’. Het boek is in Nederland en België verkrijgbaar.

Inhoud van het yogaboek

Dit rijk geïllustreerde boek is er niet alleen voor mensen die leniger willen worden. Ook als je beter wilt slapen of ademhalen, of jezelf energieker wilt voelen, is dit boek over functional yoga iets voor jou. In het boek vind je meer dan 180 (ademhalings)oefeningen, houdingen, variaties, tests, stretchroutines en meer.

Over de auteurs

Evelien (ondernemer) en Sebastiaan (militair) hebben Yogability opgericht. Een nieuw functioneel, niet-zweverig concept dat gebruik maakt van eeuwenoude technieken, verpakt in een modern jasje. Tijdens een reis in India raakten zij gefascineerd door de positieve effecten die yoga heeft op zowel lichaam als geest. 

Verder lezen?

Spagaat voor beginners: hoe kan je makkelijk een spagaat […]
Met deze tips haal jij meer uit je pull-ups […]
Sport en bewegen goed tegen stress Pept een korte […]

Word Yogability-instructeur

Leer professioneel coachen op het vlak van mindset, movement en breathwork. Word Yogability-instructeur. Voor een fysiek en mentaal fitter leven! Nog een paar plekken vrij.

Populair

Nieuws
Shop
Academy

Contact opnemen

Heb je vragen of interesse in een samenwerking?