Training: Beter leren ademhalen

Optimaliseer je ademhhaling

De 6-weekse training Breath Optimization geeft je inzichten in de werking van je ademhaling. Je leert hoe je met behulp van je ademhaling kunt terugschakelen bij stress of spanning. Maar ook hoe je het middenrif kunt gebruiken om je zenuwstelsel te activeren. Sebastiaan – naast militair ook ademhalingsexpert en coach – heeft jarenlange ervaring in het begeleiden van mensen.

Het traject bestaat uit 6 trainingen van circa 1,5 uur waarbij we 1-op-1 de fysieke, emotionele en mentale belasting en belastbaarheid op papier zetten. Om vervolgens met actiepunten aan de slag te gaan. Het traject kan je onder andere helpen wanneer je:

  • hyperventilatie ervaart;
  • te maken hebt met stress, paniek of angsten;
  • een oppervlakkige ademhaling hebt;
  • niet weet hoe je schakelt tussen een buik-, middenrif- of borstademhaling;
  • je fysieke en/of mentale prestaties naar een hoger level wilt tillen;
  • je meer energie wilt in je dagelijkse leven;
  • andere doelen hebt op het vlak van mind, movement en breathwork.


Over de training

De trainingen vinden plaats bij ons op locatie, nabij Arnhem. Of buiten in de natuur in de omgeving van Arnhem. Wat heb je nodig? Makkelijk zittende kleding en wandel- of sportschoenen wanneer we naar buiten gaan.

Tarieven en meer

In de trainingen maken we gebruik van oefeningen en inzichten vanuit het brein, de fysiologie, yoga, mindfulness, ademhalingstechnieken, coachingsvaardigheden en andere trainingsprincipes. Het tarief van een 6-weeks trainingstraject zijn €750. In een intakegesprek van 1 uur bepalen we doelen en mogelijkheden. De kosten hiervan zijn €75.

Meld je aan voor de nieuwsbrief:

This is a success preview text.

This is a error preview text.

Boek: Functional Yoga:
fysiek & mentaal fit

Wil jij je fitter voelen, zowel mentaal als fysiek? Ontdek hoe je door yoga functioneel in te zetten meer uit je dagelijkse activiteiten haalt. En tegelijkertijd mobieler en flexibeler wordt. Bestel het ‘Functional Yoga: fysiek en mentaal fit’. Het boek is in Nederland en België verkrijgbaar.

Inhoud van het yogaboek

Dit rijk geïllustreerde boek is er niet alleen voor mensen die leniger willen worden. Ook als je beter wilt slapen of ademhalen, of jezelf energieker wilt voelen, is dit boek over functional yoga iets voor jou. In het boek vind je meer dan 180 (ademhalings)oefeningen, houdingen, variaties, tests, stretchroutines en meer.

Over de auteurs

Evelien (ondernemer) en Sebastiaan (militair) hebben Yogability opgericht. Een nieuw functioneel, niet-zweverig concept dat gebruik maakt van eeuwenoude technieken, verpakt in een modern jasje. Tijdens een reis in India raakten zij gefascineerd door de positieve effecten die yoga heeft op zowel lichaam als geest.