De tijd dat een retraite werd gezien als iets sufs, is voorgoed verleden tijd. Tegenwoordig zijn er zo veel soorten retraites dat er voor iedereen wat wils is. Maar wat is de betekenis van een retraite? En waarom zou je aan een retraite willen meedoen?

Wat is een retraite?

Retraite betekent letterlijk: je even terugtrekken. Kortom, je ontspant en komt even tot rust. Als je op internet kijkt, zie je al snel dat er allerlei retraites zijn. Wandelretreats, stiltetretraites, yogaretraites, burn-out retreats… De 2 bekendste echter yogaretraites en stilteretraites. Het grootste verschil tussen deze 2 is dat de eerste in het teken staat van yoga. Maar vaak mag je gewoon praten. Een retreat die in het teken staat van ‘stilte’ is – en de naam zegt het eigenlijk al – de stilteretraite. Tijdens bijna alle retreats komen onderwerpen aan bod als mindfulness, meditatie en ontspanningstechnieken. Dat maakt een retreat ideaal als je een drukke tijd achter de rug hebt. Je een drukke baan hebt. Of gewoon even tijd wilt voor jezelf. Bijvoorbeeld omdat je net uit een relatie komt. Of toe bent aan wat ontspanning.

Toe aan ontspanning?

Ga mee op retraite en geniet van zon, rust en heerlijk eten

All-in yogavakantie

Yogability organiseert yogaretraites die laagdrempelig zijn. Nog nooit aan yoga gedaan? Geen probleem. Iedereen kan meedoen. Op zijn of haar eigen niveau. Bij de retreats van Yogability hoeft niets en mag alles. Het is niet zweverig en je hoeft niet stil te zijn. Ook als je een keer geen zin hebt om aan yoga te doen, dan is dat helemaal aan jou. Verder staan er workshops – bijvoorbeeld over ademhalingstechnieken voor ontspanning, de traditionele Indiase yogafilosofie en beter bewegen – en coaching op het programma. Maar alleen als jíj daar behoefte aan hebt. Als je liever een boek gaat lezen of zwemmen in ons verwarmde zwembad, is dat geen probleem. Kortom, een yogaretraite van Yogability is een all-in yogavakantie. Het enige dat jij nog hoeft te doen is na je reservering je vliegreis boeken. Als je daar hulp bij nodig hebt, laat het ons dan weten. We leggen je graag uit hoe dat moet.

Wat is vitaliteitscoaching?

Tijdens onze yogaretreats kun jij dus kiezen voor één of meerdere gesprek met onze vitaliteitscoach. Letterlijk betekent vitaliteitscoaching begeleiding bij je levensstijl. Misschien wil je patronen doorbreken als het gaat om familie, relaties, werk of gezondheid. Met vitaliteitscoaching word je geholpen om van een afstandje naar je eigen gedachten, gevoelens en gedrag te kijken. Je krijgt praktische handvatten en voert fijne gesprekken, waardoor jij direct aan de slag kunt. Boek vandaag nog jouw retraite bij Yogability.

‘Wist je dat een retraite hetzelfde betekent als een retreat?’

Wat neem ik mee tijdens een yogaretraite?

Omdat je tijdens een yogaretraite veel yoga doet, heb je niet veel andere dingen nodig. We raden aan om zo ‘licht mogelijk’ te reizen. Wij reizen zelf vrijwel altijd met alleen handbagage. Tijdens je yogavakantie hoef je dus niet veel mee te nemen. Twee dry-fit yogabroeken (leggings) en t-shirts bijvoorbeeld, zodat je deze eventueel uit kunt spoelen. Dry-fit kleding is bovendien lekker snel droog. Een vest, zoals een fleece vest, is licht van gewicht en lekker warm. Ideaal als je tijdens de yoga even stil ligt. Verder raden we aan om een handdoekje mee te nemen. Wanneer je meedoet aan wandelactiviteiten tijdens de retraite, neem dan ook stevige (wandel)schoenen en een (waterafstotende) jas (liefst met capuchon) mee.

Reis je met alleen handbagage? Zorg er dan voor dat je aan alle eisen rondom vloeistoffen voldoet. Ga je met ons mee op yogaretraite in Madeira, Portugal? Dan je waarschijnlijk een vlucht met Transavia of TAPair. Check hun regels omtrent vloeistoffen. Je krijgt van ons een eigen yogamatje. Gratis! Dit hoef je dus niet mee te nemen.

Verder lezen?

Verbeter de mobiliteit en stabiliteit van […]
Waarom gewrichten soms kraken Krak, plop, […]
Verbeter met breinfitness je fysieke en […]

Word Yogability-instructeur

Leer professioneel coachen op het vlak van mindset, movement en breathwork. Word Yogability-instructeur. Voor een fysiek en mentaal fitter leven! Nog een paar plekken vrij.

Meld je aan voor de nieuwsbrief:

This is a success preview text.

This is a error preview text.

Populair

Nieuws
Shop
Academy

Contact opnemen

Heb je vragen of interesse in een samenwerking?