Accessory Work en Recovery: haal meer uit je dagelijkse leven, verbeter je sportieve prestaties.

Yogability is een yogaconcept dat je helpt om jouw mobiliteit, flexibiliteit, balans en lichaamsbewustzijn te vergroten. Met Yogability kun je je (ademhalings)spieren versterken, meer ruimte creëren in je borst, spanningen verwijderen en je algehele ademhaling verbeteren. Yogability is géén sport, het is een discipline. Zie ook de Veelgestelde vragen.

Met een Yogability-serie voor alle niveaus maak jij je body en mind klaar voor diverse sporten, zoals hardlopen, atletiek, fitness, CrossFit, golf en/of weightlifting. Ook als je niet aan sport doet, kun je met Yogability fitter worden. Zowel mentaal als fysiek. Ook leer je je beter ontspannen. Belangrijk: want juist die ontspanning draagt bij aan actief herstel.

De Yogability-lessen zijn er in de varianten:
1. Accessory Work
2. Recovery

Word Yogability-instructeur en pas zelf het concept toe. Of maak eerst kennis met Yogability en neem deel aan de Workshop Yogability. Ook kun je deelnemen aan lessen in Arnhem.


Yogability Accessory Work

Met Yogability Accessory Work wordt iedere week aan een ander thema gewerkt, zoals schoudermobiliteit, heupmobiliteit, core strength, head- of handstands, flexibiliteit en meer. Ademhaling voor betere (sport)prestaties, balans en mindset zijn ook belangrijke aandachtsgebieden.

Yogability Recovery

Met Yogability Recovery werken we aan actief herstel. We nemen langer houdingen aan en doen oefeningen om bijvoorbeeld fascia, mobiliteit of flexibiliteit te trainen. Ook ademhalingstechnieken voor ontspanning, mindset en balans zijn onderdeel van Yogability Recovery-lessen.

Warming-up Flow
Zo’n 140 spieren worden hierbij betrokken

Mobiliteit
ROM wordt vergroot, met én zonder hulpmiddelen

Mindset
De manier van denken en de wijze waarop je naar jezelf en de wereld kijkt, vergroot het lichaamsbewustzijn

Ademhaling en ontspanning
Voor een fitter lichaam en geest: minder verzuring, optimalere diafragma-ademhaling

Balans
Houdingen en oefeningen om balans en stabiliteit te vergroten

Flexibiliteit
Houdingen uit de yogafilosofie, statisch en als een dynamische flow

Focus, mindset, mobiliteit en flexibiliteit

Yogability helpt fysieke prestaties te maximaliseren. Ook draagt het bij aan mentale én lichamelijke balans.

Yogability worldwide

Yogability is een in de Benelux geregistreerde én beschermde merknaam.

Maar we hebben ook een mooie samenwerking met Yogability United Kingdom.

Niet lang na de start van Yogability Benelux ontdekten we dat er nog een Yogability geregistreerd was. En wel in het Verenigd Koninkrijk. Gezamenlijk hebben we besloten de handen ineen te slaan. Ieder in ons eigen werkgebied, maar mét hetzelfde gedachtegoed.