Thuis yoga doen met hulp van Yogability

Yoga kun je prima thuis beoefenen. Yoga is namelijk voor iedereen. Jong, oud, man en vrouw. Bij yoga denken veel mensen aan een yogaklas waarbij houdingen en oefeningen worden gedaan, onder leiding van een instructeur. Toch is yoga meer dan dat. Yoga is eigenlijk een way of life. Zo bestaat het uit mindset, ademhaling, (zelf)discipline, houdingen, concentratie-oefeningen en meer.

Ontdek Yogability:

Laat je e-mailadres achter en ontdek enkele gratis voorbeeldlessen van Yogability, een functioneel trainingsconcept waarbij je werkt aan: mind, movement en breathwork.


Boek met yoga-oefeningen voor in huis

In ons boek Functional Yoga: fysiek en mentaal fit vind je ruim 190 yoga-oefeningen voor thuis. Van houdingen, variaties en ademhalingstechnieken tot voorbeelden van yogaflows. Dit boek legt de basis voor een niet-zweverige yogapractice.

Warming-up: yoga voor thuis

Wanneer je yoga thuis wilt gaan doen, is het belangrijk om jezelf op te warmen. Dit kan door bijvoorbeeld Sun Salutations te doen. Bij Yogability doen we ook vaak CARs om het lichaam voor te bereiden om de poses en oefeningen die komen gaan. Ben je gedurende de week al veel lichamelijk actief geweest? Heb je bijvoorbeeld intensief gesport? Dan raden we je aan om een Yogability Recovery yogales voor thuis te doen. Deze yogales is gericht op ontspanning, herstel van de vochtbalans in de gewrichten en het creëren van flexibiliteit. Heb je zin in een intensere sessie yoga voor thuis? Dan is Yogability Accessory Work misschien iets voor je.


Benodigdheden thuis yoga doen

Als je yoga thuis doet heb je in principe niet veel nodig. Een matje is fijn, maar geen must. Blokken zijn soms handig, maar je kunt daarvoor in de plaats ook kussentjes gebruiken. Er zijn genoeg dingen waarmee je in je eigen huis kunt improviseren. Sommigen vinden het fijn om aan het einde van de les een vest aan te trekken of een dekentje over zich heen te leggen. Tijdens de eindontspanning kun je namelijk wat afkoelen. Bij Yogability gebruiken we daarnaast attributen als een stok (of bezemsteel), kettlebell, schijven en elastiek (of handdoek).

Verder lezen?

Onderzoek wijst uit: mindfulness verbetert slaapkwaliteit […]
Voldoende slaap belangrijk voor spiergroei De […]
Ontdek de menselijke anatomie: boekentips Of […]

Word Yogability-instructeur

Leer professioneel coachen op het vlak van mindset, movement en breathwork. Word Yogability-instructeur. Voor een fysiek en mentaal fitter leven! Nog een paar plekken vrij.

Meld je aan voor de nieuwsbrief:

This is a success preview text.

This is a error preview text.

Populair

Nieuws
Shop
Academy

Contact opnemen

Heb je vragen of interesse in een samenwerking?