.1

LOCATIE BEPALEN

.2

VERZOEK INDIENEN

.3

Overeenkomst tekenen

.4

Betaling licentie

.5

VoltooiING REGISTRATIE

Informatie Yogability-licentie

Wanneer je je Yogability (Online) Level 1 hebt behaald, kun je een Yogability-licentie afnemen. Hiermee krijg je toegang tot onze community en exclusieve video’s en updates op educatief vlak. 

Locatiegebonden

Met een licentie mag je legaal, op één fysieke locatie binnen de Benelux, het Yogability-handelsmerk gebruiken en Yogability-trainingen aanbieden, bijvoorbeeld als groepsles op het rooster. Of als één-op-één-begeleiding.

Gebruik merk en logo

We promoten jouw locatie en website op onze website. Verder mag je gebruik maken van onze toolkit: tekst- en beeldmateriaal dat we beschikbaar stellen voor Yogability-licentiehouders, waaronder het Yogability-logo en teksten waar auteursrecht op rust.

Kwaliteit

Om in aanmerking te komen voor een Yogability-licentie is een belangrijke voorwaarde dat de Yogability-lessen of één-op-één-begeleiding worden verzorgd door één of meerdere opgeleide Yogability-instructeurs. Zo voldoet de locatie aan een kwaliteitsstandaard en houden we de kwaliteit van het merk Yogability hoog. We bieden Yogability Level 1-opleidingen gedurende het gehele jaar aan.

Database & EDUCATIE

Yogability-licentiehouders krijgen toegang tot een exclusieve database met video’s van oefeningen, programmering (2 Yogability Accessory Work-lessen en 2 Yogability Recovery-lessen per 4 weken). Updates over lesstof en tips kun je hier ook vinden.

Kosten per jaar

De kosten van een Yogability-licentie zijn € 240 (ex. BTW) per jaar. Na een jaar is de licentie maandelijks opzegbaar. Een restitutie van de licentiekosten (met aftrek van de reeds afgenomen maanden) zal plaatsvinden.

Licentieverzoek indienen

Vul het formulier in en dien direct je licentieverzoek in.


Kosteloze licentie

De Yogability-licentie is kosteloos voor de volgende (publieke) non-profitorganisaties:

Brandweer

Politie

Defensie

Universiteiten

 

Hoger en middelbaar beroepsonderwijs

 

Zorginstellingen

 

Yogability hanteert als vereiste dat de Yogability-lessen of één-op-één-begeleiding verzorgd worden door een instructeur met een geldig Yogability-certificaat. Ook dient de licentieprocedure succesvol te zijn doorlopen.

Veelgestelde vragen

Wat betekent een Yogability-licentie?
  • Legaal gebruik van de naam Yogability en het Yogability-logo
  • Programmering: 2 Accessory Work en 2 Recovery-lesplannen per 4 weken
  • Toegang tot een database met extra oefeningen en video’s
  • Promotie vanuit Yogability.nl
  • Support vanuit Yogability (supervisie) bij vragen of situaties
  • Besloten community (intervisie en jaarlijkse bijeenkomst)


Mogen er meer dan 1 licentiehouders in een gemeente zijn?

Ja, Yogability hanteert geen limiet voor wat betreft licentiehouders per gemeente. In onze visie heeft elke onderneming, zoals fitnesscentrum, CrossFit-box of yogaschool, unieke USP’s en doelgroepen waardoor voldoende onderscheid kan worden gemaakt.

Is Yogability een franchise-onderneming?

Nee, Yogability is geen franchise-onderneming.

Ik wil Yogability-les geven bij 3 sportscholen. Volstaat 1 licentie?

Wanneer je als Yogability-instructeur een licentie afneemt, mag je op één fysieke locatie legaal het Yogability-handelsmerk gebruiken en Yogability-trainingen  aanbieden, bijvoorbeeld als groepsles op het rooster. Of als 1-op-begeleiding. Wil je Yogability-trainingen op meerdere locaties aanbieden, dan zijn dus meerdere licenties nodig.

Ik ben Yogability-instructeur, maar wil geen licentie. Kan dat?

Dat is geen probleem. Je mag jezelf Yogability-instructeur noemen gedurende een periode van 5 jaar na het behalen van je Yogability Level 1-certificaat of 3 jaar na het behalen van je Yogability Online Level 1-certificaat. 

Kan ik mijn eigen tarieven bepalen?

Ja, je bepaalt je eigen tarieven.


Welke middelen moet ik aanschaffen om te kunnen starten?

Dat bepaal je zelf. Je kunt al starten met slechts beperkte middelen, zoals yogablokken, matjes en of gewichtjes en elastieken.

Mag mijn stagiair of medewerker zonder Yogability-certificaat Yogability geven?

Als een stagiair of medewerker niet met succes tenminste Yogability (Online) Level 1 heeft afgerond en het certificaat heeft behaald, mag deze géén Yogability-lessen verzorgen. Ook niet onder supervisie of met begeleiding. Yogability wil kwaliteit bieden en eist daarom van licentiehouders dat aan de Yogability-standaarden wordt voldaan. Oftewel, de lessen worden verzorgd door een Yogability-instructeur en de Yogability-licentie is afgenomen.