Maak werk van fysieke en mentale fitheid!

Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van het trainen van mobiliteit. En dat is méér dan foamrollen of rekken met een pvc-pijp. Want wist je dat bijvoorbeeld ook je ademhaling en mindset invloed hebben op je spiertonus? Yogability® is een geregistreerd merk en de enige opleider in de Benelux die alle aspecten van mobiliteitstraining in haar opleidingen heeft geïntegreerd.

Over Yogability Trainer
De opleiding Yogability Trainer is er voor iedereen die meer wil weten over mind, movement en breathwork. Maar ook mobiliteit, flexibiliteit en anatomie. Naast het fysieke deel leer je ook over gedragsverandering, gespreksvoering en coachen. Ook doe je didactische vaardigheden op, zodat jij zelfverzekerd trainingen kunt verzorgen. 


Blended Learning
Binnen de opleiding passen we de leervorm Blended Learning toe. Dit betekent dat lezen, het kijken van video’s, praktijkopdrachten en een online bijeenkomst (webinar) worden afgewisseld. Het is wetenschappelijk bewezen dat deze methode het leerrendement bevordert.

Praktisch
Tijdens de no-nonsense instructeursopleiding komen de belangrijkste aspecten van de menselijke anatomie aan de orde, gekoppeld aan houdingen. Samen ontrafelen we een 180+ houdingen, ademhalingstechnieken en mobiliteitsoefeningen, zodat jij ze later kunt instrueren. Eén-op-één en in groepsverband. Ook leer je hoe je deelnemers kunt begeleiden, coachen, uitlijnen en ontdek je variaties op houdingen en mobilitytraining.

Afsluiting
De Yogability-opleiding is een opleiding die uit een online gedeelte en één online webinar (4 uur) bestaat. De opleiding wordt afgesloten met een theorie- en een praktijkexamen. Gedurende de opleiding houd jij een logboek bij en ga je actief aan de slag met opdrachten, zoals het afnemen van assessments. Eenmaal geslaagd? Dan mag jij jezelf Yogability Trainer noemen!

Inhoud

De opleiding Yogability Trainer is geschikt voor eenieder die wil lesgeven op het vlak van mind, movement en breathwork, mobiliteitstraining  wil geven, maar ook mensen wil coachen. Niet alleen maak je kennis met de basisbeginselen van yoga, ook leer je meer over anatomie, flexibiliteit, mobiliteit, stretchmethodes en bewegingsleer. Je leert houdingen en oefeningen instrueren, maar ook hoe je een les opbouwt en een lesplan schrijven. Verder ontdek je ademhalingstechnieken voor ontspanning en controle over je diafragma, en meer over focus en mindset. Ook vertellen we je de do’s en dont’s van een Yogability Trainer.

Lesstof

Kennismaking met Yogability
Werking van brein in relatie tot discipline en beweging
• Basisbeginselen anatomie
Het belang van focus en mindset
Ademhalingstechnieken en werking ademhalingsstelsel
Fundamenten traditionele yogafilosofie
Staande, zittende en liggende houdingen, evenals oefeningen
Sun Salutation (fundamentals)
Accessory Work en Recovery
Afnemen van assessments
• Didactiek en lesplannen maken

• Lesgeven en (fysieke) begeleiding
Programmeren

De opleiding wordt afgesloten met een theoretische toets van 50 multiple choice-vragen en een praktijkexamen, bestaande uit twee video’s: een Accessory Work-les en een Recovery-les die jij zelf instrueert met minimaal twee deelnemers.

Voor wie?

De opleiding Yogability Trainer waarin mobilitytraining is geïntegreerd, is er voor iedereen die te weten wilt komen hoe je met mind, movement en breathwork fysiek en mentaal fitter, flexibeler, mobieler en vitaler kunt worden. Je leert coachen aan de hand van de 4 domeinen: slaap, stress, multitasken en bewegen. De instructeursopleiding is geschikt voor bijvoorbeeld:

leefstijlcoaches
• vitaliteitscoaches
fitnessdocenten
• CrossFit-instructeurs
personal trainers
iedereen die zijn of haar kennis op het vlak van mind, movement of breathwork wil verdiepen op een praktische wijze

Testimonials

Dit is wat onze studenten over de opleiding Yogability Trainer zeggen:

De verbindende sfeer die ondanks alle coronamaatregelen heel snel ontstond vond ik heel bijzonder. Daarnaast heb ik ontzettend veel geleerd. Ik werk als personal trainer, yogadocente en ik ben actief in de CrossFit-wereld. Ik was op zoek naar verbinding tussen CrossFit en yoga. Deze praktische en functionele opleiding heeft mij absoluut op weg geholpen. Mijn verwachtingen zijn waargemaakt!

Wat een enthousiaste en fijne mensen om les van te krijgen. Altijd positieve en relaxte sfeer. Hele praktische opleiding waarin de theorie duidelijk en goed is uitgelegd en waar alles (en veel meer) aan bod komt. Yogability is een fantastische aanvulling om mee aan de slag te gaan in mijn werk als medisch personal trainer!

We waren op zoek naar een praktische opleiding gericht op functional yoga en mobiliteitstraining, als aanvulling op ons aanbod binnen onze CrossFit-box Ik heb ontzettend veel geleerd met een mooie vertaalslag naar bijvoorbeeld de oefeningen uit functional training/CrossFit. De opleiding omvat zoveel meer dan alleen houdingen. Heel veel zin om hier als instructeur mee aan de slag te gaan! Zowel voor de groep, als tijdens individuele training/coaching.

ONZE DOCENTEN

Onze opleidingen worden ontwikkeld in samenspraak met bewegingswetenschappers, fysiotherapeuten en specialisten uit het vakgebied. Je krijgt les van de Yogability-oprichters. Bevlogen instructeurs, met passie voor het vak!

Startdata

☆ 24/7 bereikbaar
☆ Direct starten
☆  Niet locatiegebonden

✓ Altijd plekken beschikbaar 

Na het afronden (!) van de leertaken kun je aan het online webinar deelnemen. Bepaal je eigen tempo. Kies zelf aan welk webinar je wilt deelnemen. Dit jaar vinden de webinars plaats op:

23 maart, 8 juni, 28 september, 16 november
Tijd: 08.00 – 12.30 uur

875,00

Inclusief boek, begeleiding via WhatsApp, toegang tot online leeromgeving, webinar, proeftoetsen, handboek, examen en evt. 1 herexamen.

Genoemde tarieven van de opleiding Yogability Trainer zijn inclusief BTW en exclusief Yogability-licentie.

Samen met je collega’s de opleiding Yogability Trainer volgen? Yogability biedt ook in-house Trainer-opleidingen aan bij jou op locatie. Vanaf 6 personen, in Nederland en België. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Kennismaking opleiding Yogability Trainer

Maak persoonlijk kennis en kom meer te weten over Yogability. Kies een datum en laat je contactgegevens achter. Je ontvangt een Zoom-link per e-mail voorafgaand aan de meeting. Let op: je kunt je tot 24 uur van tevoren aanmelden.


Tijdens de Yogability Trainer-opleiding leer jij:

• authentiek, veilig en verantwoord doceren
meer over houdingen, mobility-oefeningen en anatomie
zelf een Yogability-les(plan) ontwikkelen en inbouwen in bijvoorbeeld een trainingsschema
meer over fysieke beperkingen en hoe hier mee om te gaan
uitlijnen en hands-on/off aanpassingen doen
hoe je hulpmiddelen (blokken, elastieken, medballs, etc. kunt toepassen)
• het verschil tussen mobility en mobilisatie
diverse ademhalingstechnieken voor ontspanning en verbetering van (sportieve) prestaties
ademhaling aan beweging te koppelen

Inhoud van de opleiding

De opleiding bestaat uit een online gedeelte en een praktijkgedeelte, zoals het bijhouden van een logboek, het uitvoeren van opdrachten en het afnemen van assessments.

Doorloop je de opleiding met goed gevolg? Dan behaal je het Yogability Trainer-diploma. Het diploma krijg je thuisgestuurd.

Lesgeven na je studie

Na het succesvol afronden van het theorie- en praktijkexamen mag jij je Yogability Trainer noemen. Je mag vervolgens lessen functional yoga aanbieden of als yoga-/mobilitytrainer aan de slag. De naam Yogability Trainer is persoonsgebonden.

Wil jij Yogability op jouw rooster zetten of actief aanbieden? Dan heb je een Yogability-licentie nodig. Yogability® is namelijk een in de Benelux geregistreerde merknaam. Het concept staat voor kwaliteit en wil deze in de lessen borgen.

Yogability-licentie

Met de jaarlicentie ontvang je toegang tot onze database. Deze database bestaat uit verschillende programmeringen gesorteerd op thema of spiergroep. Ook krijg je toegang tot onze online omgeving met instructies en video’s.

Verder is er één keer per jaar een terugkomdag voor inter- en supervisie. Let op: de Yogability-licentie is
locatiegebonden. De jaarlicentie kost € 240 per jaar (excl. BTW). Dat is slechts € 20 per maand.

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Kijk naar onderstaande veelgestelde vragen. Misschien staat het antwoord erbij. Klik op de vraag om het antwoord te lezen. Geen antwoord kunnen vinden? Laat het ons dan weten.

Ja, dat kan. Onthoud dat Yogability meer dan een groepsles is. Naast het geven van groepslessen, leer je tijdens de trainersopleiding één-op-één coachen op het vlak van mind, movement en breathwork. Ook leer je assessments afnemen, lesplannen maken, ga je dieper in op de 4 domeinen: Stress, Slaap, Beweging en Multitasking. En meer. Boek je proefles bij een van onze gelicenseerde locaties. Gecertificeerde Yogability-instructeurs geven les, binnen hun eigen discipline. Denk aan CrossFit, bootcamp of yoga.

Ja, dat behoort tot de mogelijkheden. We hanteren voor onze inhouse opleidingen een minimaal deelnemeraantal van 5 personen. Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Yogability heeft weliswaar elementen uit traditionele yoga geïntegreerd. Toch staat de opleiding op zichzelf. Naast het geven van groepslessen, leer je tijdens de trainersopleiding één-op-één coachen op het vlak van mind, movement en breathwork. Ook leer je assessments afnemen, meer over gedragsverandering, didactische vaardigheden en lesplannen maken. Ook ga je dieper in op de 4 domeinen Stress, Slaap, Beweging en Multitasking en meer. Omdat dit allemaal geïntegreerd is in een uniek concept, geven we géén vrijstellingen.

Daar kunnen we kort op antwoorden: nee. Het concept is gestoeld op de 4 pijlers: slaap, stress, beweging en multitasking. Hierop gaan we dan ook dieper in tijdens de trainersopleiding. Mobiliteitstraining is wel een belangrijk element. Ook leer je het verschil tussen mobiliseren en mobiliteitstraining. Want volgens ons is mobiliteit meer dan foamrollen, passief stretchen met pvc-pijpen en elastieken, en rollen met een LaCross-ball. Bovendien gaan we dieper in op de gedragingen van een instructeur, didactische vaardigheden, het maken van een lesplan en programmering. Maar ook de relatie tussen het dagelijks leven en sport, anatomie, werking van het brein en meer.

De praktijkdagen van trainersopleiding die je optioneel kunt bijboeken vinden plaats in Apeldoorn. Ook kunnen we de praktijkdagen bij jou op locatie laten plaatsvinden (vanaf 5 deelnemers). Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Functional Yoga: fysiek en mentaal fit is een consumentenboek. Hoewel je het boek van ons krijgt wanneer je de opleiding volgt, is het níet het Yogability-concept. Vergelijk het met het kopen van een boek over tuinplanten. Dat maakt je niet direct een hovenier. In de trainersopleiding komen onder meer het maken van een lesplan, coaching, programmering, werking van het brein, anatomie, gedragingen van een instructeur, afnemen van assessments, didactische vaardigheden en meer naar voren. In de online omgeving vind je daarnaast uitgebreide informatie, video’s, opdrachten, formats en meer.

Bij Blended Learning mixen we leervormen. Zo bieden we webinars, video’s, kennisbijeenkomsten, één-op-één-coachingssessies en een online leeromgeving aan. Je gaat actief aan de slag met formats, opdrachten en meer. Het is wetenschappelijk bewezen dat informatie dankzij blended learning beter beklijft.Yogability is een uniek concept dat alle elementen van mobilitytraining op een praktische manier heeft geïntegreerd in één trainingsconcept. Dit alles op een no-nonsens wijze. In de praktijk betekent dit dat we ons niet alleen richten op één facet binnen mobilitytraining. Denk aan mobiliseren (foamrollen, rollen met een LaCross-bal en rekken met een pvc-pijp), wat alleen een kortetermijneffect heeft. Maar alle facetten binnen de gehele keten in onze opleiding integreren.. Van ademhalingstechnieken die spiertonus verminderen tot aan omgaan met hypermobiliteit. Want wist je dat rekken met een pvc-pijp en foamrollen voor mensen die hypermobiel zijn (20% van de bevolking) helemaal niet geschikt kan zijn? Daarnaast hebben we ook mindset en didactische vaardigheden geïntegreerd. Want hoe bouw je nu een lesplan op, wanneer programmeer je een training, hoe handel je wanneer je cliënt belemmerende gedachten heeft, et cetera. Dit en meer behandelen we tijdens de trainersopleiding.


Staat jouw vraag er niet tussen? Laat het ons weten! We helpen je graag.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Doe kostbare kennis op via de nieuwsbrief, vol praktische tips en ervaringsverhalen

This is a success preview text.

This is a error preview text.