Oprichters

 Yogability is een concept van Sebastiaan en Evelien Nederhoed. Het richt zich op bewegingen om flexibiliteit, mobiliteit, spierkracht en het lichaamsbewustzijn te vergroten.  Yogability is een functioneel trainingsprincipe gestoeld op de 3 pijlers: Mind, Movement en Breathwork. Samen schreef het koppel het boek Functional Yoga: fysiek en mentaal fitHun tweede boek komt in 2023 uit.

SEBASTIAAN

Op 17-jarige leeftijd trad Sebastiaan bij de landmacht in dienst. Hij draaide meerdere functies. Uitzendingen in Bosnië, Afghanistan en Irak volgden. Ook werd hij militair instructeur en behaalde hij zijn rode baret. Het internationale herkenningsteken van paratroepen en luchtlandingstroepen. Fitness, het lopen van marathons, survival runs en later CrossFit waren een belangrijke uitlaatklep. Toen Sebastiaan net als Sergeant-Majoor bevorderd was kreeg hij een burn-out. Vele zandkorrels – die staan voor wat hij in zijn leven en uitzendingen meemaakte – vormden een grote berg. Maar de berg die in het begin onmogelijk te beklimmen leek, vormde uiteindelijk het startpunt voor een beter leven. Een leven waarin Sebastiaan zich verdiepte in breathwork, mobiliteit, yoga en vitaliteitscoaching, en hierin opleidingen deed in binnen- en buitenland. De kennis die hij opdeed integreerde hij in het functionele trainingsconcept Yogability, en wil hij op een laagdrempelige manier met jou delen. Zodat jij jouw cliënten of jezelf nog beter kunt begrijpen of begeleiden.


EVELIEN

Evelien werd op haar 21e zelfstandig ondernemer. Van fitness en paardrijden tot survival runs en CrossFit, sinds jonge leeftijd vormen sport en beweging de rode draad in haar leven. Niet lang na het afronden van de HEAO besloot ze dan ook om enkele fitnessinstructeursdiploma’s te behalen naast het ondernemerschap. Tijdens de CrossFit-WOD Murph scheurde ze op een gegeven moment haar meniscus. Een periode van revalideren volgde. Terwijl ze haar oefeningen in de CrossFit-box deed, kreeg Evelien steeds vaker de vraag of ze soms yogadocent was. Yoga beschouwde ze echter als iets zweverigs. Maar nadat de vierde persoon dezelfde vraag stelde, besloot ze om toch maar eens wat lessen bij te wonen. Een zaadje werd geplant. Niet lang daarna reisde ze samen met Sebastiaan af naar India om daar haar instructeursdiploma te behalen. De opgedane kennis integreerden ze samen in het functionele trainingsconcept Yogability. Niet om fysiotherapeut te worden, maar wel om haar kennis en kunde verder te verdiepen volgde Evelien later ook de studie fysiotherapie.Mind, movement & breathwork

Gezamenlijk hebben Evelien en Sebastiaan Yogability opgezet. Een functioneel concept dat staat voor mind, movement en breathwork, gecombineerd met mobilitytraining. Yogability helpt je mentale en fysieke prestaties te verbeteren. Ademhalingstechnieken zorgen er op hun beurt voor dat je ademhalingsspieren, waaronder je diafragma, versterken. Zo kun je makkelijker en dieper ademhalen. Het resultaat? Minder stress, meer energie, ontspanning en concentratie, én een verbeterde focus. In jouw dagelijkse leven, maar ook tijdens sport en beweging.Meld je aan voor de nieuwsbrief:

This is a success preview text.

This is a error preview text.

Jouw yogareis

Relax, enjoy
and retreat yourself.

Ga met Sebastiaan en Evelien mee op retreat.

Kom uit je comfortzone en ga met ons mee naar een sprookjesachtige locatie. Geef jezelf een retreat in Nederland, Spanje of Portugal cadeau. Ontmoet gelijkgestemden en neem deel aan life-changing workshops op het vlak van Mind, Movement en Breathwork.