Praktische yoga-opleiding gezocht?

Volg Yogability Level 1


De instructeursopleiding Yogability Level 1 is er voor iedereen die meer wil weten over yoga, mindset, ademhalingsoefeningen, vitaliteit, flexibiliteit en mobiliteitstraining. Maar ook hoe je met yoga (sportieve) prestaties kunt verbeteren. En meer ontspanning en balans kunt creëren. Of jij zélf je tenen kunt aanraken is niet van belang.

Tijdens de no-nonsense yoga-instructeursopleiding komen de belangrijkste aspecten van de menselijke anatomie aan de orde gekoppeld aan yogahoudingen. Samen ontrafelen we een 60-tal yogaposes en diverse mobiliteitsoefeningen, zodat jij ze later kunt instrueren. Ook leer je hoe je deelnemers kunt begeleiden, uitlijnen en variaties op yogaposes en mobilitytraining.

De Yogability Level 1 yoga-opleiding is een 60-urige opleiding die uit een online gedeelte en een praktijkdeel bestaat. De yoga-opleiding wordt afgesloten met een theorie- en een praktijkexamen. Gedurende de opleiding houd jij een logboek bij en ga je actief aan de slag met opdrachten, zoals het afnemen van assessments.

Inhoud Yogability Level 1

De Yogability Level 1-instructeursopleiding is geschikt voor eenieder die in een praktische variant van yoga wil lesgeven. Of meer wilt weten over mobilitytraining. Niet alleen maak je kennis met de basisbeginselen van yoga, ook leer je meer over anatomie, flexibiliteit, mobiliteit en bewegingsleer. Je leert houdingen en oefeningen instrueren, maar ook hoe je een les functional yoga opbouwt. Daarnaast leer je ademhalingstechnieken en meer over focus en mindset. Ook leer je de do’s en dont’s van een Yogability-instructeur.

Lesstof Level 1

Kennismaking Yogability
Werking van brein in relatie tot discipline en beweging
Het belang van focus en mindset
Ademhalingstechnieken en werking ademhalingsstelsel
Fundamenten traditionele yogafilosofie
Staande, zittende en liggende houdingen, evenals oefeningen
Sun Salutation, Pre Flow & Post Flow
Accessory Work en Recovery
Afnemen van assessments
• Lesgeven en (fysieke) begeleiding
Programmeren

Voor wie?

De functional yoga-opleiding Yogability Level 1 waarin mobilitytraining is geïntegreerd, is er voor iedereen die te weten wilt komen hoe je met Yogability fysiek en mentaal fitter, flexibeler, mobieler en vitaler kunt worden. Denk aan:

leefstijlcoaches
vitaliteitscoaches
fitnessdocenten
fysiotherapeuten
CrossFit-instructeurs
personal trainers
iedereen die zijn of haar eigen yoga-practice wil verdiepen op een praktische wijze

Over de functional yoga-opleiding

Tijdens de Yogability Level 1-instructeursopleiding leer jij:


authentiek, veilig en verantwoord doceren
meer over yogaposes, mobility-oefeningen en anatomie
zelf een Yogability-les(plan) ontwikkelen en inbouwen in bijvoorbeeld een trainingsschema
yoga en fysieke beperkingen
uitlijnen en hands-on aanpassingen doen
hoe je hulpmiddelen (blokken, elastieken, gewichtjes, etc. kunt toepassen)
diverse ademhalingstechnieken voor ontspanning en verbetering van (sportieve) prestaties
ademhaling aan beweging te koppelen
de basisbeginselen van de traditionele yogafilosofie en -historie

Afronding yoga-instructeursopleiding


De yoga-opleiding bestaat uit een online gedeelte van 20 uur en een praktijkgedeelte van 25 uur (verspreid over 4 praktijkdagen). Ook een dagelijkse practise (waaronder het bijhouden van een logboek, zelfstudie bestaande uit onder andere het doornemen van de syllabus en afnemen van assessments) van 15 uur behoort tot de Yogability Level 1-instructeursopleiding.

Het traject wordt afgesloten met een theorie-examen, het opstellen van een lesplan en het doen van een praktijkexamen. Dit afsluitende examen bestaat uit een video van een door jou zelf opgestelde en geïnstrueerde les met minimaal 2 deelnemers. Doorloop je de praktijkdagen en de examens met goed gevolg? Dan behaal je het Yogability Level 1-instructeursdiploma. Het diploma krijg je thuisgestuurd.

Lesgeven na je studie

Na het succesvol afronden van het theorie- en praktijkexamen mag jij je 3 jaar lang instructeur Yogability (Level 1) noemen. Je mag vervolgens lessen functional yoga aanbieden. De naam Yogability-instructeur is persoonsgebonden.

Yogability-licentie

Met de jaarlicentie ontvang jij 4 Yogability-lesprogramma’s per 4 weken, te weten: 2 Yogability Accessory Work-programma’s en 2 Yogability Recovery-programma’s. Ook krijg je toegang tot onze online omgeving met instructies. Let op: de Yogability-licentie is locatiegebonden.

Yogability aanbieden

Wil jij Yogability op jouw rooster zetten? Dan heb je een Yogability-licentie nodig. Yogability is namelijk een geregistreerde merknaam. Het yogaconcept staat voor kwaliteit en wil deze in de lessen borgen. Binnenkort meer informatie hierover.

Doorstuderen

Wil je doorstuderen? Volg dan de module Mobility-instructeur, Better Breathing-instructeur of de opleiding Yogability Level 2-instructeur. Binnenkort meer informatie hierover.

Startdata Yogability Level 1

De september/oktober-editie is vol. Nieuwe startdata worden binnenkort bekend gemaakt.

Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?