Praktische mobility- of yoga-opleiding gezocht?

Maak kennis met Yogability Level 1


De instructeursopleiding Yogability Level 1 is er voor iedereen die meer wil weten over yoga, mindset, ademhalingsoefeningen, vitaliteit, flexibiliteit en mobiliteitstraining. Maar ook hoe je met functional yoga (sportieve) prestaties kunt verbeteren. En meer ontspanning en balans kunt creëren. Of jij zélf je tenen kunt aanraken is niet van belang.

Tijdens de no-nonsense instructeursopleiding komen de belangrijkste aspecten van de menselijke anatomie aan de orde gekoppeld aan houdingen. Samen ontrafelen we een 60-tal houdingen en mobiliteitsoefeningen, zodat jij ze later kunt instrueren. Ook leer je hoe je deelnemers kunt begeleiden, uitlijnen en variaties op houdingen en mobilitytraining.

De Yogability Level 1 yoga-opleiding is een 75-urige opleiding die uit een online gedeelte (6 weken) en een praktijkdeel van 4 dagen bestaat. De opleiding wordt afgesloten met een theorie- en een praktijkexamen. Gedurende de opleiding houd jij een logboek bij en ga je actief aan de slag met opdrachten, zoals het afnemen van assessments.

Inhoud Yogability Level 1

De Yogability Level 1-instructeursopleiding is geschikt voor eenieder die in een praktische variant van yoga wil lesgeven. Of mobilitytraining wil geven, maar ook wil coachen op het vlak van mind  en breathwork. Niet alleen maak je kennis met de basisbeginselen van yoga, ook leer je meer over anatomie, flexibiliteit, mobiliteit, stretchmethodes en bewegingsleer. Je leert houdingen en oefeningen instrueren, maar ook hoe je een les opbouwt en een lesplan schrijven. Daarnaast leer je ademhalingstechnieken voor ontspanning en controle over het diafragma, en meer over focus en mindset. Ook leer je de do’s en dont’s van een Yogability-instructeur.

Lesstof Level 1

Kennismaking Yogability
Werking van brein in relatie tot discipline en beweging
Het belang van focus en mindset
Ademhalingstechnieken en werking ademhalingsstelsel
Fundamenten traditionele yogafilosofie
Staande, zittende en liggende houdingen, evenals oefeningen
Sun Salutation, Pre Flow & Post Flow
Accessory Work en Recovery
Afnemen van assessments
• Lesgeven en (fysieke) begeleiding
Programmeren

Voor wie?

De opleiding Yogability Level 1 waarin mobilitytraining is geïntegreerd, is er voor iedereen die te weten wilt komen hoe je met mind, movement en breathwork fysiek en mentaal fitter, flexibeler, mobieler en vitaler kunt worden. Je leert coachen aan de hand van de 4 domeinen: slaap, stress, multitasken en bewegen. De instructeursopleiding is geschikt voor bijvoorbeeld:

leefstijlcoaches
vitaliteitscoaches
fitnessdocenten
fysiotherapeuten
CrossFit-instructeurs
personal trainers
iedereen die zijn of haar eigen yoga-practice wil verdiepen op een praktische wijze

Over de opleiding:

Tijdens de Yogability Level 1-instructeursopleiding leer jij:


authentiek, veilig en verantwoord doceren
meer over houdingen, mobility-oefeningen en anatomie
zelf een Yogability-les(plan) ontwikkelen en inbouwen in bijvoorbeeld een trainingsschema
fysieke beperkingen
uitlijnen en hands-on aanpassingen doen
hoe je hulpmiddelen (blokken, elastieken, gewichtjes, etc. kunt toepassen)
• het verschil tussen mobility en mobilisatie
diverse ademhalingstechnieken voor ontspanning en verbetering van (sportieve) prestaties
ademhaling aan beweging te koppelen
de basisbeginselen van de traditionele yogafilosofie en -historie

Afronding instructeursopleiding


De opleiding bestaat uit een online gedeelte van 25 uur en een praktijkgedeelte van 32 uur (verspreid over 4 praktijkdagen). Ook een dagelijkse practise (waaronder het bijhouden van een logboek, zelfstudie bestaande uit onder andere het doornemen van de syllabus en afnemen van assessments) van 15 uur behoort tot de Yogability Level 1-instructeursopleiding.

Het traject wordt afgesloten met een theorie-examen, het opstellen van een lesplan en het doen van een praktijkexamen. Dit afsluitende examen bestaat uit een video van een door jou zelf opgestelde en geïnstrueerde les met minimaal 2 deelnemers. Doorloop je de praktijkdagen en de examens met goed gevolg? Dan behaal je het Yogability Level 1-instructeursdiploma. Het diploma krijg je thuisgestuurd.


Studentreview: “Ik geef Yogability aan een mevrouw met Parkinson. Zij complimenteerde mij met het feit dat ze zich bewust wordt van haar lichaam. Ze voelde zich sinds lange tijd krachtig. Ik ben blij om deel uit te mogen maken van dit programma.”

Lesgeven na je studie

Na het succesvol afronden van het theorie- en praktijkexamen mag jij je 3 jaar lang instructeur Yogability (Level 1) noemen. Je mag vervolgens lessen functional yoga aanbieden. De naam Yogability-instructeur is persoonsgebonden.

Yogability-licentie

Met de jaarlicentie ontvang je 4 Yogability-lesprogramma’s per 4 weken, te weten: 2 Yogability Accessory Work-programma’s en 2 Yogability Recovery-programma’s. Ook krijg je toegang tot onze online omgeving met instructies en video’s. Let op: de Yogability-licentie is locatiegebonden. De jaarlicentie kost € 20 per maand.

Yogability aanbieden

Wil jij Yogability op jouw rooster zetten? Dan heb je een Yogability-licentie nodig. Yogability is namelijk een geregistreerde merknaam. Het concept staat voor kwaliteit en wil deze in de lessen borgen. Binnenkort meer informatie hierover.

Doorstuderen

Wil je doorstuderen? Volg dan de module Breath Performance, Pregnancy, Rugklachten of de opleiding Yogability Level 2-instructeur. Binnenkort meer informatie hierover.

Startdata Level 1: 2021

BlackFriday en CyberMonday:
Schrijf je voor 30 november 2020 in en ontvang 10% korting

Februari – April

Start online:
1 februari

Praktijkdagen:
19+20 maart
02+03 April

Maart – Mei

Start online:
15 maart

Praktijkdagen:
30 april+01mei
14+15 mei


April – Juni

Start online:
26 april

Praktijkdagen:
11+12 juni
25+26 juni

Juni – Augustus

Start online:
07 juni

Praktijkdagen:
23+24 juli
06+07augustus

Juli – September

Start online:
19 juli

Praktijkdagen:
03+04 september
17+18 september


De lessen vinden op vrijdag van 08.00 – 17.00 uur plaats. Op zaterdag of zondag vinden de lessen plaats van 14.00 – 20.00 uur. Mochten de praktijklessen door COVID-19 niet kunnen doorgaan, dan worden deze via ZOOM georganiseerd. Daarnaast zal een terugkomdag worden gepland.

De totale investering in jezelf is:
995,00

Inclusief course manual, toegang tot online leeromgeving, proeftoetsen, handboek, examen en evt. 1 herexamen. Genoemde tarieven zijn inclusief BTW en exclusief Yogability-licentie.

Download de flyer Yogability Level 1

Laat je e-mailadres achter en download gratis de flyer van Yogability Level 1. Ontdek wat de opleiding voor jou kan betekenen.
GRATIS DOWNLOADEN

Vul je mailadres in:

Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?