Praktische mobility- of yoga-opleiding gezocht?

Maak kennis met Yogability Level 1


De instructeursopleiding Yogability Level 1 is er voor iedereen die meer wil weten over mind, movement en breathwork. Maar ook mobiliteit, flexibiliteit en anatomie. Of jij zélf je tenen kunt aanraken is niet van belang.

Tijdens de no-nonsense instructeursopleiding komen de belangrijkste aspecten van de menselijke anatomie aan de orde gekoppeld aan houdingen. Samen ontrafelen we een 60-tal houdingen en mobiliteitsoefeningen, zodat jij ze later kunt instrueren. Ook leer je hoe je deelnemers kunt begeleiden, uitlijnen en variaties op houdingen en mobilitytraining.

De Yogability Level 1-opleiding is een 63-urige opleiding die uit een online gedeelte (6 weken), een praktijkdeel (8 uur) en een webinar (4 uur) bestaat. De opleiding wordt afgesloten met een theorie- en een praktijkexamen. Gedurende de opleiding houd jij een logboek bij en ga je actief aan de slag met opdrachten, zoals het afnemen van assessments.

Inhoud Yogability Level 1

De Yogability Level 1-instructeursopleiding is geschikt voor eenieder die wil lesgeven op het vlak van mind, movement en breathwork. Mobilitytraining wil geven, maar ook mensen beter wil coachen. Niet alleen maak je kennis met de basisbeginselen van yoga, ook leer je meer over anatomie, flexibiliteit, mobiliteit, stretchmethodes en bewegingsleer. Je leert houdingen en oefeningen instrueren, maar ook hoe je een les opbouwt en een lesplan schrijven. Ook leer je ademhalingstechnieken voor ontspanning en controle over het diafragma, en meer over focus en mindset. Ook leer je de do’s en dont’s van een Yogability-instructeur.

Lesstof Level 1

Kennismaking met Yogability
Werking van brein in relatie tot discipline en beweging
• Basisbeginselen anatomie
Het belang van focus en mindset
Ademhalingstechnieken en werking ademhalingsstelsel
Fundamenten traditionele yogafilosofie
Staande, zittende en liggende houdingen, evenals oefeningen
Sun Salutation, Pre Flow & Post Flow
Accessory Work en Recovery
Afnemen van assessments
• Didactiek en lesplannen maken

• Lesgeven en (fysieke) begeleiding
Programmeren

De opleiding wordt afgesloten met een theoretische toets van 50 multiple choice-vragen en een praktijkexamen, bestaande uit twee video’s: een Accessory Work-les en een Recovery-les die jij zelf instrueert met minimaal twee deelnemers.


Voor wie?

De opleiding Yogability Level 1 waarin mobilitytraining is geïntegreerd, is er voor iedereen die te weten wilt komen hoe je met mind, movement en breathwork fysiek en mentaal fitter, flexibeler, mobieler en vitaler kunt worden. Je leert coachen aan de hand van de 4 domeinen: slaap, stress, multitasken en bewegen. De instructeursopleiding is geschikt voor bijvoorbeeld:

leefstijlcoaches
vitaliteitscoaches
fitnessdocenten
fysiotherapeuten
CrossFit-instructeurs
personal trainers
iedereen die zijn of haar eigen yoga-practice wil verdiepen op een praktische wijze

ONZE DOCENTEN

Onze opleidingen worden ontwikkeld in samenspraak met bewegingswetenschappers, fysiotherapeuten en specialisten uit het vakgebied. Je krijgt rechtstreeks les van de Yogability-oprichters. Bevlogen instructeurs, met passie voor het vak!

Tijdens de Yogability Level 1-instructeursopleiding leer jij:

authentiek, veilig en verantwoord doceren
meer over houdingen, mobility-oefeningen en anatomie
zelf een Yogability-les(plan) ontwikkelen en inbouwen in bijvoorbeeld een trainingsschema
meer over fysieke beperkingen en hoe hier mee om te gaan
uitlijnen en hands-on/off aanpassingen doen
hoe je hulpmiddelen (blokken, elastieken, medballs, etc. kunt toepassen)
• het verschil tussen mobility en mobilisatie
diverse ademhalingstechnieken voor ontspanning en verbetering van (sportieve) prestaties
ademhaling aan beweging te koppelen
de basisbeginselen van de traditionele yogafilosofie

Inhoud van de opleiding

De opleiding bestaat uit een online gedeelte en een praktijkgedeelte. Ook een dagelijkse practise (waaronder het bijhouden van een logboek, zelfstudie bestaande uit het doornemen van de syllabus, het doen van de opdrachten en afnemen van assessments) behoort tot de Yogability Level 1-instructeursopleiding.

Doorloop je de opleiding met goed gevolg? Dan behaal je het Yogability Level 1-instructeursdiploma. Het diploma krijg je thuisgestuurd.


Lesgeven na je studie

Na het succesvol afronden van het theorie- en praktijkexamen mag jij je 3 jaar lang instructeur Yogability (Level 1) noemen. Je mag vervolgens lessen functional yoga aanbieden. De naam Yogability-instructeur is persoonsgebonden.

Yogability-licentie

Met de jaarlicentie ontvang je 4 Yogability-lesprogramma’s per 4 weken, te weten: 2 Yogability Accessory Work-programma’s en 2 Yogability Recovery-programma’s. Ook krijg je toegang tot onze online omgeving met instructies en video’s. Let op: de Yogability-licentie is locatiegebonden. De jaarlicentie kost € 20 per maand.

Yogability aanbieden

Wil jij Yogability op jouw rooster zetten? Dan heb je een Yogability-licentie nodig. Yogability is namelijk een geregistreerde merknaam. Het concept staat voor kwaliteit en wil deze in de lessen borgen.

Doorstuderen

Wil je doorstuderen? Volg dan de module Breath Performance, Pregnancy of de opleiding Yogability Level 2-instructeur. Binnenkort meer informatie hierover.

Startdata

Het online deel kun je zelfstandig vanuit huis doen. De praktijklessen vinden van 08.00 – 17.00 uur in Apeldoorn plaats. Mochten de praktijkdag door COVID-19 niet kunnen doorgaan, dan worden deze via ZOOM georganiseerd. Ook wordt in samenspraak een terugkomdag gepland. 

Juli – September
Start online:
31 juli

Webinar: 
11 september

Praktijkdag:
17 september

Oktober – November
Start online:
2 oktober

Webinar: 
13 november


Praktijkdag:

2 november

De totale investering in jezelf is:
995,00

Inclusief course manual, toegang tot online leeromgeving, proeftoetsen, handboek, examen en evt. 1 herexamen. Genoemde tarieven zijn inclusief BTW en exclusief Yogability-licentie.

Testimonials

Dit is wat onze studenten over de opleiding Yogability Level 1 zeggen:

Tanja

De verbindende sfeer die ondanks alle coronamaatregelen heel snel ontstond vond ik heel bijzonder. Daarnaast heb ik ontzettend veel geleerd. Ik werk als personal trainer, yogadocente en ik ben actief in de CrossFit-wereld. Ik was op zoek naar verbinding tussen CrossFit en yoga. Deze praktische en functionele opleiding heeft mij absoluut op weg geholpen. Mijn verwachtingen zijn waargemaakt!

Noreen

Wat een enthousiaste en fijne mensen om les van te krijgen. Altijd positieve en relaxte sfeer. Hele praktische opleiding waarin de theorie duidelijk en goed is uitgelegd en waar alles (en veel meer) aan bod komt. Yogability is een fantastische aanvulling om mee aan de slag te gaan in mijn werk als medisch personal trainer!

Sanne

We waren op zoek naar een praktische opleiding gericht op functional yoga en mobiliteitstraining, als aanvulling op ons aanbod. Ik heb ontzettend veel geleerd met een mooie vertaalslag naar bijvoorbeeld de oefeningen uit functional training/CrossFit. De opleiding omvat zoveel meer dan alleen houdingen. Heel veel zin om hier als instructeur mee aan de slag te gaan! Zowel voor de groep, als tijdens individuele training/coaching.

Vragen? Laat het weten


Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Kijk naar onderstaande veelgestelde vragen. Misschien staat het antwoord erbij. Klik op de vraag om het antwoord te lezen. Geen antwoord kunnen vinden? Laat het ons dan weten.

Ja, dat kan. Besef je wel dat Yogability meer dan een groepsles is. Naast het geven van groepslessen, leer je tijdens Level 1 één-op-één coachen op het vlak van mind, movement en breathwork. Ook leer je assessments afnemen, lesplannen maken, ga je dieper in op de 4 domeinen Stress, Slaap, Beweging en Multitasking en meer.

Ja, dat behoort tot de mogelijkheden. We hanteren voor onze inhouse opleidingen een minimaal deelnemeraantal van 8 personen. Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Yogability heeft weliswaar elementen uit traditionele yoga geïntegreerd. Toch staat de opleiding op zichzelf. Naast het geven van groepslessen, leer je tijdens Level 1 één-op-één coachen op het vlak van mind, movement en breathwork. Ook leer je assessments afnemen, lesplannen maken, ga je dieper in op de 4 domeinen Stress, Slaap, Beweging en Multitasking en meer. Omdat dit allemaal geïntegreerd is in 1 uniek concept, geven we géén vrijstellingen.

Daar kunnen we kort op antwoorden: nee. Het concept is gestoeld op de 4 pijlers: slaap, stress, beweging en multitasking. Hierop gaan we dan ook dieper in tijdens Level 1. Mobiliteitstraining is wel een belangrijk element. Ook leer je het verschil tussen mobiliseren en mobiliteitstraining. Want volgens ons is mobiliteit meer dan foamrollen, passief stretchen met pvc-pijpen en elastieken, en rollen met een LaCross-ball. Bovendien gaan we dieper in op de gedragingen van een instructeur, didactische vaardigheden, het maken van een lesplan en programmering. Maar ook de relatie tussen het dagelijks leven en sport, anatomie, werking van het brein en meer.

Yogability is een uniek concept dat kwaliteit wil bieden. Daar hoort volgens ons een motivatie bij. We vinden het namelijk belangrijk dat jij er echt wat aan hebt. Bovendien is goed onderzoeken waar je motivatie ligt een levensles. Je eigen intrinsieke drijfveer, je diepste motivatie is een kompas waarmee je leven richting kunt geven. 

De praktijkdagen van Level 1 vinden plaats in Apeldoorn. Ook kunnen we de praktijkdagen bij jou op locatie laten plaatsvinden (vanaf 8 deelnemers). Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Functional Yoga: fysiek en mentaal fit is een consumentenboek. Hoewel je het boek van ons krijgt wanneer je de opleiding volgt, is het níet het Yogability-concept. Vergelijk het met het kopen van een boek over tuinplanten. Dat maakt je niet direct een hovenier. In de Level 1 komen onder meer het maken van een lesplan, coaching, programmering, werking van het brein, anatomie, gedragingen van een instructeur, afnemen van assessments, didactische vaardigheden en meer naar voren.

Meld je aan voor de nieuwsbrief:

This is a success preview text.

This is a error preview text.

Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?