Ben je op zoek naar een fijne yogapose, -oefening of flow ? Of zoek een yogaserie voor specifieke klachten? Van vooroverbuigingen tot balanshoudingen en yoga-oefeningen voor kracht en ontspanning, je vindt het hier. De yogaposes zijn geschikt voor beginners of gevorderden. Bekijk deze pagina op doorzoek onze bibliotheek met houdingen en oefeningen.

Wide Legged Standing Forward Fold yogapose
Bij de Wide Legged Forward Fold – ook […]
Wij mensen brengen de dag veelal zittend door. […]
Yogahouding voor strakke of pijnlijke heupbuigers De Saddle […]
Als kind leven we nagenoeg ondersteboven. Als volwassenen […]
Parsvottanasana Een goede yogahouding om onder meer heupen, […]
Fundamentals #5: Sun salutation Een yogales wordt vaak […]
Fundamentals #4: Lage plank De lage plank. Deze […]
Fundamentals #3: Staande tang ‘Maar ik kan niet […]
Fundamentals #2: Omhoogkijkende hond De Upward Facing Dog […]
Yogahoudingen en -oefeningen

Elke dag yoga: goed of slecht?

Bij het woord ‘yoga’ denken veel mensen aan iemand die op een matje fysieke rek- en strekoefeningen uitvoert. Yoga is echter veel meer dan dat. Het bestaat niet alleen uit lichamelijke houdingen of poses, ook ademhalingsoefeningen en mindset maken deel uit van de discipline. Dat houdt in dat je yoga elke dag kunt beoefenen. Maar alleen als je genoeg varieert tussen oefeningen en af en toe rustdagen pakt. Gedurende een rustdag kun je bijvoorbeeld mediteren. Het is niet verstandig om iedere dag zware fysieke yoga-oefeningen te doen. De kans op blessures en overbelasting wordt groter.


Afvallen met yoga? Zo zit het

Traditioneel gezien beoefenen mensen yoga om zich fysiek, mentaal en spiritueel te ontwikkelen. Oftewel, met yoga kun je de beste versie van jezelf worden, zonder daarnaar te streven. Toch kan de fysieke kant van yoga bijdragen aan gewichtsverlies. En zorgt de ontspannende kant van yoga ervoor dat je makkelijker én blijvend kunt afvallen. Het unieke functionele yogaconcept Yogability draagt hieraan bij.

Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?